VÅRA BEHANDLINGAR

 

Vårt mål är att ge dig som patient såväl kunskap som insikt om hur du kan hålla dina tänder friska och i bra skick livet ut. Vi tar hänsyn till vilken fas i livet du befinner dig i och till de förändringar som tänderna genomgår.

 

Utöver traditionell tandvård och akuttandvård erbjuder vår klinik olika typer av behandlingar. Nedan beskriver vi ett urval av dem:

Allmäntandvård

Vår allmäntandvård är anpassad efter dina behov och önskemål. Allmäntandvården består i huvudsak av regelbundna undersökningar och tandvård som är förebyggande. Ibland behöver våra patienter fyllningar, kronor och rotbehandlingar.

Akuttandvård

Få saker är så besvärande som akuta tandbesvär. Därför anstränger vi oss för att kunna ta emot dig med akuta besvär, samma dag.

Tandhygienist

Bättre munhälsa bygger på våra duktiga tandhygienisters information och behandling av dig. De arbetar främst med förebyggande åtgärder för att du skall slippa besvär i munnen.

Tandhygienisten har en viktig hälsofrämjande roll, då det har visat sig att munhälsan har betydelse för bland annat risken att drabbas av hjärt-kärlsjukdom.

Vi följer de nationella riktlinjerna för att förebygga och behandla tandköttsproblem/tandlossning och karies.

Fördelar med att regelbundet besöka tandhygienist:
• Eventuella skador eller sjukdomar upptäcks tidigt och kan behandlas innan akuta besvär uppstår.
• Du förebygger inflammation i tändernas stödjevävnader – parodontit. Parodontit har visat sig öka risken för hjärt- och kärlsjukdom.
• Risken för tandlossning, karies och infektioner minskar.
• Du förebygger dålig andedräkt och missfärgningar.

Implantat – fasta tandersättningar

Miljontals patienter har fått förlorade tänder ersatta med hjälp av tandimplantat i titan (vid allergi erbjuds andra alternativ). Vi erbjuder naturligtvis denna behandling. Behandlingen ger en känsla av att få tillbaka sina egna, naturliga tänder vilket också ger dig ett större självförtroende och möjligheten att åter le och tugga.
Hos oss kan vi behandla allt från enstaka tandluckor till hela munnar. Vi har lång erfarenhet och vid komplicerade fall samarbetar vi med specialisttandvård.

Estetisk tandvård

Vi korrigerar oönskade tandluckor, missfärgade eller skadade framtänder samt reglerar snedställda tänder. Resultatet är, utöver ett fint leende, ofta en ökad självkänsla och ett större välbefinnande. För dig som är missnöjd med formen eller färgen på dina tänder innebär behandlingen att du vågar skratta och le igen.

Kom till oss för konsultation så berättar vi mer om dina möjligheter!

Tandblekning

Kaffe, te, rökning, snus och rödvin kan orsaka missfärgningar på tänderna. Vanligt åldrande gör tänderna mörkare med tiden. Det finns i dag många metoder för att göra tänderna vitare. Vi erbjuder hemma-blekning med individuellt anpassade blekskenor.